Lösning för Fiat P0352 Felkod: Tändspolekontroll saknas / Motorn går inte på alla cylindrar

Betydelse Fiat P0352 Felkod

OBD-II felkoden P0352, som kan läsas på olika modeller av den tidigare FIAT SpA Group, står för "Tändspole B primär/sekundär, avbrott/jord kort cylinder 2". I den här artikeln fokuserar vi på modeller utrustade med en 1,2 liters 8V bensinmotor som togs i bruk från 2000 och framåt. Denna motor finns i följande modeller:

Symtom på Fiat P0352 felkod

Så snart denna felkod har lagrats kommer i många fall motorfellampan att aktiveras. Om så inte är fallet kommer föraren snart att märka en grovtgående motor som kanske inte tänder på alla cylindrar. Tändspolens kontroll kan också saknas.

Råd om Fiat P0352 Felkod

Om du stöter på felkoden P0352 i kombination med kontrollproblem med tändspolen eller problem med tändningskontrollen till 1,2 liters Fiat-motorn från början av detta århundrade, är chansen stor att ECU:n är defekt. Detta gäller Magneti Marelli IAW 59F ECU. Varje enhet har 2 tändstift, där varje förare styr en tändspole som ger tändning för 2 cylindrar (DIS-tändning). I vissa fall läses denna felkod tillsammans med OBD-II-koden P0351. ECU:n är ofta monterad på motorn, till exempel i Fiat Punto. Med tanke på värmen och vibrationerna är detta inte en idealisk position. På Seicento är IAW 59F ECU monterad på vänster chassiben.

ACTRONICS har utvecklat en revisionslösning för detta vanliga problem som kan lösa detta fel. Gå till produktsidan för Magneti Marelli IAW 59F och gör en reparationsbeställning. Vi gör resten! Du kan till och med välja att vi hämtar delen från din bilverkstad. När vi har fått delen börjar våra produktspecialister testprocessen för att simulera felet. Om vi kan åtgärda felet i delen kommer vi att arbeta för att reparera delen. I de flesta fall har delen testats och reparerats inom två arbetsdagar efter mottagandet och sedan returnerats till dig. Givetvis Plug & Play och med 2 års garanti. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss!