Renault DF002 Felkod: Innebörd och lösning

Siemens Sirius 34 - Motorstyrenheter
Siemens Sirius 34

Motorstyrenheter

Registrera dig för att se priser

DF002 är en felkod som kan indikera olika problem på Renault-fordon, men indikerar vanligtvis en intern elektronisk defekt eller ett fel i temperatursensorkretsen. I den här artikeln fokuserar vi specifikt på den här beskrivningen och identifierar problemet på följande bilar (med bensinmotorer!):

Relevanta Renault-modeller

Symtom med Renault Felkod DF002

De huvudsakliga symptomen som är förknippade med denna felkod är misslyckande med att kontrollera gasspjällsventilen och injektorerna. Detta kan resultera i att bilen går in i haltläge, lite eller inget svar på gaspedalen (över en viss hastighet), eller till och med att bilen inte startar. Som ett resultat kan kontrollampan tändas. Felkod DF002 ses ofta i kombination med Renaults felkoder DF058 (lambdasond) och DF254 (spjällventil).

Råd för att lösa denna felkod

Utför först de grundläggande testerna för att kontrollera att ledningar, säkringar, kontakter etc. är i ordning. Kontrollera även att problemet inte beror på en defekt i spjällhuset. Om allt verkar bra finns det en god chans att problemet orsakas av en felaktig ECU, i det här fallet specifikt Siemens Sirius 34 ECU. Denna ECU kan orsaka olika fel, om vilka du kan hitta mer information på Sirius 34 ECU produktsida. Eftersom vi reparerar originaldelar är det inga problem med tillgängligheten, till skillnad från nya delar som fasas ut. Ytterligare fördel: detta betyder att programmering inte är nödvändig. Våra produktspecialister utför omfattande tester och ser över delen om defekten upptäcks. Slutligen simuleras delens funktion i en testuppställning för att garantera ett bra slutresultat (så att du drar nytta av en 2-års garanti). Har du några frågor eller vill du komma i kontakt med oss? Maila eller ring oss gärna; vi är redo att hjälpa till.